33. PRAVIDLO MUŽE PRCHAJÍCÍHO

Tak si tu trochu vzdychám nad tím, že dávno minula doba, kdy pračlověk vlekl ženu do jeskyně za vlasy, ne snad že by tohle bylo moje vroucí přání, ale chlap bačkora taky není zrovna značka ideál, ovšem jak docílit toho, aby se vývoj muže zastavil přesně uprostřed těchto dvou extrémů?

O mužích vyděšených se v červených knihovnách nepíše jednoduše proto, že všude kde převládá strach, nemůže sílit láska, důvěra a bezpečí. V žádném romantickém filmu nesledujeme prchajícího vyděšence, přesto realita je jiná a „prchavec“ se na našem území hojně vyskytuje, velmi často v místech kde svou povahu může zamaskovat, například ve virtuálním světě ukrytý za silácké fráze a hrdinské tlachání. Zdá se být velmi družným a aktivním, ale jen málokdy opustí pohodlí svého domova, pokud se tak stane, vystrkuje drápky přesně jen do té doby, než mu odkýváte jeho plán.

Adam tohoto ražení funguje na zcela odlišné frekvenci, vysílá znamení vaším směrem a zdolává prvotní nezájem, vzdychá nad tím, že není na vašem seznamovacím plánu, že jeho city se nepotkávají s vašimi na stejné vlnové délce, ale přesto dál trpělivě vyčkává, dokud za pomoci kamarádů nedojde k osobnímu kontaktu. Po prvním randíčku, které je mnohdy až po roce ode dne, kdy vámi byl údajně okouzlen, mu odsouhlasíte druhou schůzku a rázem je po obdivu, nepochybně ho totiž zaskočí a ochromí síla vašich emocí a touha poznávat ho. V tu ránu v něm vzrůstají obavy a nejistota tak intenzivně, že jeho plány s vámi se bez varování změní a on začne instinktivně couvat, jelikož mysl má pod takovým tlakem, že z toho musí zkrátka ihned pryč. Samozřejmě vám to nenaservíruje zpříma, sice to z něho vyzařuje zřetelně a viditelně mu to vyvěrá ušima ven, ale vy to vůbec nesmíte vědět, neboť je to tajné a nebyl by tím správným mužem. Proto to nějak chytře zaobalí a řekne třeba, že nutně něco musí vyřídit a očima předvede smutného psa s výrazem „sežer mi, jak moooc mě to mrzí“. Couvačka jako vyšitá! Za pár dnů si na vás opět vzpomene, jasně že jen čistě náhodou a hodí do éteru něco jako: „Tak co, kdy se konečně uvidíme, máš večer čas?“ Což má a musí vyznět přesně tak, že problém je jedině na vaší straně, protože on vás přeci už dávno vidět chtěl, vás to má patřičně vykolejit a vylekat, poněvadž on potřebuje, abyste utekla vy a on si tak zachoval svou tvář a zakryl tím vlastní paniku.

Přijde vám tohle logické? Vynaložil úsilí, měl by se tedy radovat, že dnes máte volný večer, ale on se najednou prudce otočí ne o 360, ale rovnou o 720 stupňů a vezme nohy na ramena proto, aby vás zítra zase zval na rande, na které opět nepřijde, zamaskuje vše za řadu komplikací a nešťastných náhod, jako třeba rozbité auto, zaspání, ztrátu paměti, dopravní zácpu a spoustu jiného. Ženy, pakliže během dvou měsíců odvolal vaší třetí schůzku pokaždé kvůli průjmu, nebojte se o něho, není nemocný, jen je to notorický lhář se špatnou pamětí nebo se z vás jednoduše samou radostí vždy pos…

Pravidlo muže prchajícího je provokovat, ale zalézat zpět do své ulity. Má odvážné plány, naprosto upřímné až přímo šokující návrhy, avšak hrozí-li zrealizování jeho nápadů, vycouvá rychlostí blesku. Na veřejnosti frajeří, chová se povýšeně až majetnicky, hlučně dává okolí najevo, že vy jste jeho cíl, pokud mu však sáhnete na tykadélko, zmizí ve svém domečku. Zpětný chod zařazuje častěji než pohyb vpřed, takový ráček zpátečník. V průběhu let se vyvine v pomatence, který nenápadně za bukem pouze pozoruje oběť své schůzky, kochá se přešlapující slečnou, která po pár minutách odchází a neuvědomuje si, že on je tím kdo prohrál, protože nezvládl vystrčit nos a čelit realitě. Mnozí „utečenci“ na tomto založili svůj byznys a k životu jim to stačí, plní si své památníčky fotkami a popisky žen, které nechali čekat a na seznamkách hojně diskutují o svých smyšlených trofejích.

Vybavil se mi jeden týpek, který ženám posílal fotografie svých údajně bývalých přítelkyň. Jeho úchylkou byly hovory o nich, jedna byla moc malá, jiná byla chlupatá jako opice: „No řekla bys to do ní, že měla chlupatý celý ruce?“, takový zadek jaký měla jedna, to také ještě nikdy neviděl a ani trochu se mu to nelíbilo, ale fotky uložené stále měl. Tajný pozorovatel a věčný kritik, který na schůzky posílal svého kamaráda, jenž mu slečnu vždy vyfotil, aby ji poté mohl předhodit na sociální sítě k hromadnému výsměchu, v lepším případě jen do soukromé komunikace se slečnou, kterou se pokoušel sbalit a vylákat do foto koutku, aby zkrátka život šel dál a nebyla nuda.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu