30. PRAVIDLO MUŽE MAMÁNKA

Myslím si, že každá žena během svého života alespoň jedenkrát potkala muže zcela závislého na své matce nebo o něm, v tom lepším případě, slyšela vyprávět svou kamarádku a s obrovskou úlevou si pomyslela: „Díky za to, že tahle zkušenost mě osobně minula.“ Říkáte si proč to vítězné a osvobozující oddychnutí?

S maminčiným mazánkem není vůbec snadné pořízení. S muži celkově to není lehké, to už známe, ale s mamánkem je ta nejtěžší a dosti úmorná práce. Avšak pokud se vám chce tohoto chlapečka vychovat v muže, pomoci mu k dospělosti a naučit jeho ladem ležící rozum svým vlastním názorům a samostatnému uvažování, směle do toho a půl je možná hotovo. Držím vám pro jistotu i palce u nohou, protože o jejich životních postojích a požadavcích všeobecně víme zhruba toto.  Za prvé, maminka má opravdu vždycky pravdu a za druhé, v případě kdy prokazatelně pravdu nemá, platí „za prvé“, navíc maminka je dokonalá světice, ve všem nejlepší, žena nejmoudřejší a tak obrovsky zkušená, že nad ní zkrátka není. Je to tak, smiřte se s tím. Jediné, v čem ji váš vyvolený, díkybohu nebude a nemůže srovnávat s vámi, je oblast sexuální, což ovšem nutně neznamená, že vám do toho prostřednictvím svého syna nemůže i tak zasahovat a že vás neovládne skličující pocit, že i v té posteli v intimních chvilkách jste vlastně tři.

On vás váš milovaný brouček zpočátku může zmást a působit na vás dojmem, že se hodlá zcela jistě osamostatnit, může s vámi i trvale hledat vhodné společné hnízdečko lásky, ale ve finále se z domu své matky nehne, pakliže ho ona sama už nemá plné zuby a nehodí ho záměrně na krk vám pro svůj vlastní dlouho očekávaný a potřebný klid. Postupem času velmi rychle poznáte, že miláček bydlení s vámi shání šťastně jenom po tu dobu, kdy žádné k mání není, ale že jakmile máte první potvrzený podnájem, přijde zázračně i první hádka, která skončí odmítnutím nabídky, čímž se rozčeřené vody opět uklidní, ne však na dlouho. Dále spolu vrkáte a opět svorně čekáte na zavolání realitního makléře a na nové hnízdo tentokrát více vyhovující. Ale když v průběhu šesti měsíců odmítáte už pátou nemovitost, čemuž předchází vaše pátá hádka o malichernostech, jenž už není nečekaná, nýbrž se stala nepsaným pravidlem, dojde vám, kde má váš jinoch hluboce zapuštěné kořeny a jestliže k tomu ještě minimálně jednou denně slyšíte: „Maminka říkala, že…“, vezměte nohy na ramena, dokud je čas.

Pravidlo muže mamánka, je bohužel zcela jasné – maminka má vždycky pravdu! A může být vaše budoucí tchýně skvělá a milionová, přesto s chlapem, který vše nejdříve prokonzultuje s ní, místo aby vaše skoro-rodinné věci řešil hlavně s vámi, vám štěstí moc nepokvete. Nikdy neuděláte svíčkovou omáčku tak výbornou jako maminka, děti budete vychovávat vždycky špatně, oblékat se také nebudete dle maminčina decentního vkusu a co víc, ani to kafe v hrnku mu neosladíte a nezamícháte dobře, protože vy ho točíte ve směru hodinových ručiček a maminka to dělá jedině proti směru a v konečném výsledku se to na chuti vždy projeví, jak říká maminka. Upřímně, budete-li lžičkou zběsile kmitat tak jako ona, nebudete mít stejný švih a nebude to s takovou láskou, zkrátka káva od maminky je, byla a vždy bude kávou od maminky, druhé takové nebude a přes to vlak prostě a jasně nejede. Buďte ráda, že zadek si utírá sám, přestože to dělá jistě dle podrobného a jedině správného návodu své matky, oceňte, že hygienickými návyky ho proškolil někdo jiný a vyhněte se pro jistotu společnému používání toaletních míst, pokud nechcete, aby žaloval, že nečůráte ve stoje.

Jó ženy, tak už to prostě je a nic s tím nenaděláte, buď berte anebo jí ho nechte. Ona ho stvořila a přivedla v bolestech na svět, tudíž byla, je a hlavně BUDE, ta JEDINÁ uctívaná královna v úle. Vy jste mohla dopadnout daleko hůř, kdybyste narazila na mamánka kříženého s mužem zženštělým, což je kombinace přímo vražedná, protože když má chlap v sobě naprosto potlačené mužské hormony a v každodenních činnostech působí více jako plačtivá křehká žena, než jako zralý silný muž, měla byste v tomto ojedinělém případě v tu ránu na krku tchýně hned dvě, připočtěte k tomu dvě tři děti a Chocholoušek to jistí.

Heslo dne zní, jste-li svobodná a nudíte se, rozhodně si nekupujte medvídka mývala, ale nabrnkněte si pravého, nefalšovaného mamánka v kompletní výbavě s pisklavým hlasem a nevyvinutým instinktem pro přežití. Určitě z něho nevychováte chlapa, ani nezabráníte tomu, aby si utíkal stěžovat ke stvořitelce a cestou ronil slzičky, když se s vámi pohádá, ale celý život se můžete cílevědomě a neurvale snažit, aby v sobě i bez povinné vojenské služby aspoň jakýs takýs základ chlapa objevil, pomáhat mu, aby vykročil z maminčina ochranného stínu, postavil se na vlastní nohy, odhodil plenky a vyplivnul už jednou provždy maminčino prso z té svojí upatlané tlamičky, jinak mu osobní život proklouzne mezi prsty aniž by se z malého drobečka stihl vykuklit plnohodnotný motýl s vlastními křídly.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu