28. PRAVIDLO MUŽE LÍNÉHO V KABÁTU „CHLAP PRO ŽIVOT“

Našla jste muže s velkým Ch? V naprostém pominutí smyslů jste po pěti měsících chození kývla na nabídku k sňatku? Biologické hodiny ve vás začaly tikat a už vám nebyla proti mysli mateřská dovolená? Nyní s prvními krůčky vašeho syna přišla první velká krize, kdy ve svém muži nepoznáváte toho, do kterého jste se zamilovala, cítíte se zničená a nevíte, jak se to mohlo stát?

Stalo se to možná mrknutím oka, vstoupil vám do cesty fešný mládenec s blýskavou parádou, který vás oslnil a oslepil. Dělal to záměrně, aby vás dostal, dokud ho kryje nádherný neproniknutelný štít. Byl si vědom toho, že nemá dostatek času, aby vydržel být usměvavý, dokonalý a vždy taktní, protože se nenarodil s maskou z přetvářky, má pouze jednu podobu, kterou nedokáže dlouhodobě maskovat a tak vsadil na všechny trumfy už zpočátku. Šel do toho naplno s vědomím, že někdy v průběhu tří až pěti měsíců z něho může vyskočit jeho pravá podstata a proto si vás co nejdříve zaháčkoval na celý život..

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A tak rychle spadla klec. Nyní se nerada probouzíte z růžového opojení, ale už dál nelze ignorovat pocit, že vám doma přibylo další dítě, že ten dokonalý a všeznalý bývalý IDEÁL se dnes už prakticky neumí sám rozhodnout, doslova se vám motá pod nohama, je na vás nalepený, ve všem závislý a zabírá vám veškerý prostor k dýchání, ptáte se po partnerovi, do kterého jste vkládala láskyplné naděje, vrtá vám hlavou, kde je ten původní rozhodný, sebevědomý, tolerantní, nežárlivý, náruživý a milující muž a zda vám ho nevyměnili na radnici. Buďte si však jistá, že na výměnu tohle neukecáte..

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

..úplně dokonale na něho sedí flegmatická povaha již zmíněného zvířátka, ne nadarmo o něm totiž kolují vtipy podobného ražení: „Jestlipak víte, co dělá lenochod, když hoří les?“ „Hoří taky!“

Jediná snaha, kterou po měsících společného soužití vyvine, bude opatřit vás znamínkem lásky, aby dal okolí jasně najevo, že vy volná nejste a noci trávíte ve víru vášně, skryje tak nehezkou pravdu o tom, že i k oblasti sexuální se staví netečně. Postupem času prokouknete jeho manýry a ve chvíli, kdy vám bude při mytí nádobí zezadu ožužlávat krk, vám bude jasné, že vás nečeká žhavá rychlovka u kuchyňského dřezu nýbrž, že na večer naplánoval grilovačku s přáteli a vás si teď musí ocejchovat, dát všem na vědomost, že jste jen jeho. Celkem hnus, vážení. A vrchol lenosti přijde v momentě, kdy zasáhnete, zrušíte noční posezení a vše přeorganizujete na vášní nabitý postelový mejdan ve dvou. Odmítne vás, zmizí s pivkem k počítači a celý víkend se odtud nehne.

Pravidlo líného muže v kabátu „chlap pro život“ je získat doživotní služku domácí. Možná vás nepřestane zahrnovat úsměvem, když se bude chovat jako neviňátko, ale jediná jistota, která vás s ním čeká, jsou jeho povinnosti, které vám s radostí přenechá pod záminkou únavy a nevědomosti, neschopnosti někam dojít či zavolat. Budete-li chtít mít vše v pořádku, máte s takovým mužem jen dvě možnosti. Za prvé mu zbaštíte jeho pohodlnost a naložíte si na záda pořádný ranec práce, velkou tíhu zodpovědnosti a oplátkou za to neuvidíte nic, nebo za druhé, mu ukážete, že ve vašich žilách koluje o dost víc lenochodí krve než v jeho. Po měsíci, kdy nenajde jednu čistou ponožku, v lednici na něho bude dýchat pouze chlad a vaše rýmička bude působit daleko smrtelnějším dojmem než jeho, by už vážně mohl pochopit, že partnerství vyžaduje oboustrannou snahu a přesně jej definuje manželský slib, že v dobrém i zlém až navěky a ne pouze do času nasazení prstýnku.

Vyhrála jste hru na nejlínějšího živočicha a váš Adam nepožádal o rozvod? Jásejte a oslavujte, jste na dobré cestě manželskými uličkami. Teď úkol číslo dvě, zapojit ho do rodinného života, občas ho vytáhnout do kina či na výlet a nezoufejte, mohla jste dopadnout o mnoho hůře a dále pobývat ve společném soužití s mužem, který má na pohodlnost patent a lenochod by mu mohl leda vyseknout hlubokou poklonu, pomyslně samozřejmě a velmi ležérně. 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Více v připravované knize

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu