24. PRAVIDLO MUŽE ČUNÍKA

Neandrtálec je nevychovanec neznající a neuznávající základy slušného chování, ale co když muž navíc postrádá i základní hygienické návyky a chová se s prominutím jako prase?

Jediné plus při setkání s tímto tvorem je skutečnost, že naprostá většina výše jmenovaných nedostatků je patrná už v raném stádiu čichem či sluchem, to si takhle zvesela jdete na randíčko s hezounkem, který celkem inteligentně psal a hrůzou vám zaskočí, když při společném posezení v restauraci, vyluzuje různorodé zvuky, které ve všech vyvolávají přinejmenším nechuť k jídlu, ihned se pomalu ale jistě avšak nenápadně sunete pod stůl a doufáte, že se vám podaří nepozorovaně odplazit k východu dříve, než vás váš nový objev omylem pozvrací...

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

...odzbrojí vás až TEN moment, kdy ON lahodně vysrkává zmrzlinový pohár z misky tak vehementně, že děti z protějšího stolu svorně začnou napodobovat vyprahlého slintajícího buldočka. Okamžitě vám projede hlavou jen jediná myšlenka a to, že ho odvezete do útulku, ale jako žena upřímná a tolerantní se k tomu postavíte rozumně, spolknete poznámku o tom, že rodiče značně zanedbali jeho výchovu a otevřeně mu řeknete, jak jeho zvířecí projevy odpudivě působí a zda-li by šlo hlasité rezonance krotit, pakliže je však vaše prasátko prolhané a urážlivé, máte smůlu, prvně vám odpoví, že to nedělal, něco se vám zdálo, podruhé vám řekne, že je to horký a nespálí si, kvůli vám pusu a když ho upozorníte, že džus pije s ledem, spáleniny mu nehrozí a srkání se stupňuje, odsekne vám, že ho pozorujete a stále na něm hledáte chyby, nikdy nepochopí, že vám ušní boltce naskakují v rytmu všech těch zvuků a v konečné fázi se vždy urazí. A to jste k němu byla ještě milá, mohla jste mu říct, že mlaská tak, jako když pádlem plácá o vodu a že i vaše pětileté dítě umí zvládnout horký nápoj tiše a bez nehody, jakož i to, že své tělesné projevy má také převážně pod kontrolou...

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

...jestliže Marsan prošel vaší čichovou a sluchovou zkouškou bez zdravotní újmy a stále vás miluje, potlačte předčasné vítězné vytí a vyrazte na první společný víkend, který taktéž mnohé napoví. Láska je slepá, to za prvé, za druhé se krasavec zpočátku bude snažit potlačit své pravé já, aby se ukázal v tom nejlepším světle, ale tři dny a dvě noci nepřetržitě ve vaší společnosti zlehka otupí jeho smysly a jeho pravá podstata se nenápadně začne drát na povrch. Už podle vybalování poznáte, jaké má z domova hygienické návyky, pokud má jedině ty trenky, ve kterých pobíhá po pokoji, kartáček na zuby nahrazuje prstem a nemytý hupsne k vám do postele, jakmile vidí jak osprchovaná a evidentně i voňavá lezete pod peřinu, máte jasno, je to špinavec, nemusíte se s ním ani hádat o tom, že sprcha a čisté prádlo každý večer je nutnost, vraťte ho zpátky do pralesa jeho domestikace je nemožná. Můžete ho sice zkusit poslat pod sprchu, jedny jeho trencle mu vždy večer vyprat, hledat kam opřel týden nošené ponožky, kárat ho, že po návštěvě toalety si má umýt ruce a ne vás hladit po tváři, ale budete riskovat, že i přes nánosy sprchového gelu na vás někde na jeho těle číhá skrytá špína a svrab?

Pravidlo muže čuníka zřejmě bude snaha o splynutí s přírodou. Zatímco on je s tím naprosto srovnaný, navenek nepůsobí nemocně a nezabil vás jeho dech, přesto je pro vás skutečným bacilonosičem, chodící infekcí a časovanou bombou, nepředvídatelnou nákazou ohrožuje vaše zdraví, ať vás vůbec nenapadne nechat se zviklat jeho uraženou pózou, zachraňte svůj imunitní systém, dejte se přeočkovat proti tetanu a vykoupejte se v dezinfekci. Jestli se teď nevymydlil a nezásobil čistým prádlem, jaké bude vaše soužití s ním za pár let? Buď splynete s jeho fujtajbl stylem a budete se řídit heslem „čistota půl zdraví, špína celý“ anebo vás čekají večery výchovné s mužem věčně naštvaným, dotčeným a uraženým.


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
více v připravované knize

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu