20. PRAVIDLO URČENÍ HLAVY RODINY

Nedávné vyslechnutí rozhovoru o tom nač ženská potřebuje chlapa a chlap ženu, mě rovněž donutilo k zamyšlení a hledání odpovědi, tentokrát na otázku: „Co opravdu sama ženská nezvládne a proč potřebuje vedle sebe muže?“ a v návaznosti na to se dále ptám: „Je chlap hlavou rodiny nebo je důležitější žena - krk, který hlavou otáčí?“

Prvně k potřebě Adama v domácnosti. Pomineme-li zachování rodu a nebudeme-li pitvat možnost umělého oplodnění, nabízí se jako první sex. Žijeme však v době vibrátorů a inzerátů od pánů hledajících sex zcela nezávazně. Téměř každý singl chlap dřív nebo později sex hledá, vyjma těch, co jim TO nechybí, mnoho ženatých mužů doma intimnosti nemá a úlet jim hlavu netíží, tudíž není problém zajistit si pravidelný a bezpečný sex, když omrzí masturbace a miláček na baterky. Jediné, co chybí, jsou city, ale čistě sex opravdu není důvodem, proč chlapa doma mít.

Údajně nám chybí chlap-opravář. V současnosti se najde hodně žen, které si i s opravami hravě poradí a zdárně vyřeší vše od prasklé žárovky, přes píchnutou pneumatiku, až po velkou bytovou přestavbu, malování a štukování. Stejně tak se najde i mnoho mužů, kteří si šroubovák vrazí pod nehet, kombinačky budou hledat ve skříni u spodního prádla, protože babička kombiné nosila a gola sada je pro ně balíček ingrediencí v kuchyni. Já osobně patřím k Evám, které vymění maximálně žárovku, či nahodí spadlý jistič a jsou rády za chlapa, který je mužské práce zbaví. Na druhou stranu dnešní doba si i s tímto poradila a je naprosto běžné, najít si hodinového manžela. Ano, není to zadarmo, ale pokud budu chtít všem dokázat, že já chlapa v domácnosti zkrátka nepotřebuju a vše zvládám bez muže v domě, tahle možnost je tu pro mě.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Z mého pohledu jediným důvodem, proč ženská potřebuje soužití s chlapem, jsou city, láska, pocit štěstí a bezpečí. Je to zcela jiné než cítit lásku dítěte, odlišné pohlazení a polibek, jsou v tom emoce, vědomí toho, že sdílíme vzájemně nádherný cit. Je to přesvědčení, že ať udělám cokoliv, vždy najdu otevřenou náruč, dojdu si pro objetí, přesně ten pocit, že se přitisknu k tělu a druhému tím způsobím radost z kontaktu, chvilkové splynutí dvou bytostí a nevyslovené „mám tě rád“, „mám tě ráda“. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Za mého mládí chlapi lásku projevovali a nestyděli se za ni, byli naopak pyšní na to, že žena září štěstím. Chlap chtěl být ženě na blízku, chtěl jí milovat a chránit, rád jí pomáhal a rád jí líbal, ukazoval se s ní a hýčkali se navzájem. Pak přišla emancipace, hra na to, kdo koho líp nahradí, kdo koho víc potřebuje a proč, no a objevila se první věta“ „Jsem singl!“

No a přesně od té doby jde všechno do prdele, nezdá se vám?

Pravidlo definující hlavu a krk rodiny, je téměř nepotřebné pravidlo, přestože se o něm vede mnoho hovorů! Ve funkčním vztahu není podstatné, kdo je TA hlava, ani kdo umyje nádobí a opraví rozbitou věc, důležitá je vzájemná souhra. Hádky o tom, kdo je potřebnější a kdo lépe zvládá práce opačného pohlaví, můžeme také vynechat. Řadu ženských činností chlap nezvládne, jsou to přesně ty, o kterých muž ani neví, že potřeba jsou, fungují totiž automaticky bez jeho zásahu a vědomí, zasvěcen je pouze muž v domácnosti, starající se plně o své ratolesti, chlap žijící bez žen a dětí, ani nikdo, kdo denně pár hodin obětuje času s dětmi, nemá ponětí, o co jde, jestliže si děťátko jen půjčí na určitý čas je to nesrovnatelně jiné s tím, když ho má ve své nepřetržité péči. A víme všichni, že ani žena nezvládne stoprocentně zastat práci muže, jelikož fyzicky není předurčena ke zvládání některých mužských důležitostí, uznejme, že dříví lze naštípat, ale dojet porazit pár stromů do lesa, to by se hajný asi samou radostí zbláznil.

Pravidla jsou jednoduchá. Vzájemná láska, důvěra, tolerance, věrnost, udržování komunikace - vyslovené prosby, přání, ale i nespokojenost, kritika - a také respekt, úcta k druhému, hledání a poskytování opory, snaha o urovnání sporů, dovolená, výlety, intimnosti a to vše, bez omezení osobní svobody. A pokud se naše cesty rozdělí je na místě přijmout rozchod bez hysterických scén se zachováním vlastní důstojnosti.


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
více v připravované knize

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu