13. PRAVIDLO KOHOUTA NA HNOJI

Víte, jak blaze je kohoutovi na hnoji, když pyšně chodí po dvoře s načepýřeným hřebínkem a prohání všechny slepice? Přesně tak blaze je mu, jako chlapovi, který je neustále doporučovaný ženám a kochá se možností výběru. U takového vychváleného exempláře totiž nepředpokládáte žádné špatné vlastnosti.  Je ruka v rukávě, je to tutovka. Ale pozor, slečny a dámy, když je tak úžasný, poslaly byste ho dál a doporučily jiné nebo byste si ho nechaly pro sebe? Proč on má být ten nejlepší chlap zrovna pro vás, proč vám ho rádoby kamarádka vybrala a dala si práci s tím, aby vám ho dohodila, vychválila a předala? Je pro vás on tím panem pravým a dokonalým?

Není, proberte se, sama ho nechtěla a potřebuje ho setřást. Kdyby to byl takový unikát, tak vám ho ta holubička nenaservíruje na stříbrném podnose, hýčkala a leštila by si ho sama a bedlivě střežila, aby ho žádná jiná neklofla. Ale ona toho chlápka potřebuje udat. Je s ním nespokojená, z počátku z něho vzala, co mohla, ale teď se stal nepotřebným, má pro ni vady, které schovává za větu: „Je to jenom kamarád.“ Omyl. Z nějakého, nám neznámého důvodu, se ho už chce zbavit a jako oběť si vybrala vás, úžasnou a skvělou. Rozhodně jste jeho typ a už dlouho o vás mluví a ostýchá se vás oslovit.

Muž kohout je v době namlouvání pozorný, zábavný, nejde mu o sex a chce také pouze vážný vztah. Abyste mu věřila, povypráví vám o svém minulém vztahu, jaká to byla hrabivá a obyčejná slepice, vylíčí vše do sebemenších detailů a z té, kterou ještě nedávno miloval a uctíval, udělá s prominutím krávu. Protože on hledá krásnou a vzácnou princeznu, kterou mu bude celý svět závidět. Díky kamarádce nemá však o nové samičky nouzi a tak si užívá zájem a vybírá, ale vrátka nechává stále otevřená, nikdy se nesníží k tomu, aby se k vám jako partner hlásil, nechá vás v nejistotě, že vše je v pořádku, ale že je zkrátka ještě brzo hlásat do světa, že vy dva jste nový pár. Pravdou je, že on ani nemůže být spokojený pouze s vámi, když v záloze čeká spousta jiných, které on ještě nepoznal. Nemůže dát všem najevo, že má přítelkyni, logicky si nezúží možnost výběru a nenechá se připravit o šanci poznávat další známosti.

Z počátku působí jako páv, je hrdý, oslepí vás ta barevnost pavích per, blesknost a noblesa. V momentě kdy vás dostane pod sebe je náhle po ohňostroji barev a je z něho zase kur domácí, s obyčejným kohoutím ocasem. Rozhlídne se po dvoře a odkráčí směrem k nové „pávici“ a z vás slovně udělá v dobrém případě jen vypelichanou drůbež, už na vás nemá čas, má povinnosti, rodinné komplikace a vážný vztah je pro něho nyní zátěž. A vy to musíte pochopit. On vám přeci ani nic nesliboval.

Kohout je sexy v době, kdy si hraje na lovce, ale skutečným lovcem není, nikdy pro něho nejste priorita, byť by to bylo jen na krátký čas po dobu lovu. Takto to on nastavené nemá, je roztěkaný a směřuje k více cílům, má spoustu důležitějších věcí, hodně drinků s novými kamarádkami, jelikož on vás prostě lovit nemusí. Jeho taktika je v tom, že vám byl dohozen a vy jste to přijala. Neřekne vám, že vás má rád, ale své dohazovačce to sdělí a ona velice ráda jeho city přetlumočí, volá vám, jak je z vás úplně vedle a jak o vás krásně mluví, protože vás miluje. A vám se to krásně poslouchá, že úplně zblbnete a pak vidíte páva i v nosorožci, protože oči máte zakalené a rozum zkratoval. Myslíte si, že přeskočila jiskra, jenže on vám vyhořel celý software.

Pravidlem kohouta na hnoji je nestálost a promiskuita. V domnění, že je krasavec a borec hledá svou krásnou pávici, ale sám nemá co nabídnout, stále bude jen kohoutkem na hnoji, který skáče ze slepice na slepici, hrabe pod sebe a pouze pro sebe. Nikdy nebude pávem s krásným hávem, vždy ho přicházející soumrak zažene na pokálené bidýlko do kurníku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu