8. PRAVIDLO MUŽE VIRTUÁLNĚ AKČNÍHO, DOMA SEDÍCÍHO


„Stop!“, říkám i mužům vytrvale sedícím u počítače a číhajícím v internetových seznamkách či veřejných skupinách. Jasně že i tam, se může vyskytnout jedinec, který je odlišný a evidentně zcela normální. Jen je to takový malý zázrak, který se často nestává.

Typický virtuál má několik shodných rysů. Zatímco v diskuzích vytrvale naříká, že je sám, v reálném životě nevystrčí paty z domu a není tudíž možné se s ním setkat. Ale rozhodně se nemusíte bát, že o něco přijdete. Milé dámy, muž virtuální, má zvláštní chování a projevuje se několika rysy. Pod každou fotografií sličné slečny následují jednoslovné věty: „Přidej.“ „Napiš.“ „Chat.“ Reaguje pouze na fotky, málokdy čte příspěvky patřící k obrázkům, kdykoliv zahlédne výstřih, vyrojí se z davu a snaží se zaujmout: „Krásná.“ „Sexy.“ „Kočička.“ Vskutku plnohodnotné diskusní vlákno. Ne jednou se stane, že muž dá ve skupině foto krásné herečky, kde píše, že ženu podobné postavy hledá a komando slintalů ihned rozjede svoje jednoslovné trio. Pod takové příspěvky s nadšením píšu své komentáře: „Přidej, kočko Pavle, jsi nádherná, dáme chat?“ A náramně se tím bavím. Věřte, že oni to ani nezaregistrují. Padne jim do oka každá žena, nehledají určitý typ, zkouší to na všechny, bez rozdílu věku a stávají se tak nudným kolotočem. Tihle by možná vystrčili nos z obýváku a šli vstříc reálným skutkům, ale o muže slintala, který bere vše, co se nabízí, není pochopitelně zájem. Zůstávají stálicemi seznamek.

Zákeřnější skupinou doma sedících, jsou okamžití pisatelé, posílači nevyžádaných fotografií a žadatelé o přátelství. Zákeřní proto, že jsou ve skupinách skrytí a útočí neveřejně. Není šance ovlivnit směr ani obsah komunikace. V zásadě je jim jedno, že na svém profilu jsou zadaní, v manželství a vzdálení milion kilometrů. Jejich cílem je virtuální sex. Někdy se zmůžou na pozdrav, jindy se snaží rovnou zaujmout a pošlou své chlouby. Prošla jsem si vývojem a řadou reakcí na podobné výlevy. Přes údiv, smích, vztek a zoufalství, jsem se dostala do fáze, že odpovím fotkou stejného ražení, jen od jiného muže. Takže pozor! Nevyžádanou fotodokumentaci nemažeme, ale uschováme pro případné další použití. Funguje to líp, než se s nimi hádat, někam to hlásit nebo si dát práci s blokováním. Mrzí mě jen, že nikdy neuvidím tu prvotní reakci, když otevřou chat.

Mám jednu nezapomenutelnou vzpomínku. Ve skupině se hojně řešil mladík, který rozesílá fotky, všude plno stížností, žádostí o vyhazov a já přidala souhlasný komentář. Záhy mi pípla zpráva v chatu: „Tak teda Tobě taky!!!“ A hádejte, co na mě vykouklo. Rychlá fotka z hajzlíku, blejsknutá vsedě a zářivě bílé prkýnko. Špica.! Toto nemělo chybu, ještě dlouho jsem to přidávala k podobným debatám s dodatkem, že frajer s IQ na bodu mrazu, to nevychytal, protože když už něco dělám, když se chci něčím dejme tomu pochlubit, tak by to mohlo mít úroveň a vhodné zátiší. Tenhle to zabil!!! Malá část těchto mužů je volná a nezadaná, ale fungují naprosto stejně. Není to jen o fotkách, jsou to dotazy na sex, povzdechy o nevyžádaném celibátu a nabídky na vzájemnou rozkoš. „Díky brouku, já nebudu Tvoje dvě minuty slávy.“ Rozdíl je v tom, že pro ně by nebylo osobní setkání prohřeškem, protože nejsou s nikým ve vztahu, ale jejich život je cesta do práce, z práce, sednutí k facebooku a spánek. V záloze mají vlastní galerii nahých obrázků a realita života je jim vzdálená. Jejich priority jsou zvířecí a primitivní.


Pravidlo muže virtuálně akčního, doma sedícího, mi připomíná přísloví o vrabci v hrsti. Je velice smutné, když z jednodenní celkem obstojné komunikace o společném výletu na blízkou rozhlednu, se druhý den ráno vyvine story o tom, jak je sex krásnej, život nespravedlivej, peněz málo, nohy líný a výlet by byl stejně zbytečnej, protože přes chat to jde taky a Báře z Milína, to taky stačilo a nemusel platit za kafe a poslouchat ženský kecání. Co k tomu dodat?  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu