11. PRAVIDLO MUŽE „NEVÍM, CO CHCI“

Další nepochopitelnou mužskou zvláštností je dokola Vás svádět a poté odmítat, nikdy nevyložit karty na stůl a neukázat pravou tvář. Jste spolu už nějaký ten čas a klape Vám to, vzájemné chvíle Vás těší, proto si domluvíte společný prodloužený víkend v hotelu s relaxačním programem. Myslíte, že tímto je mimo hru pravidlo muže lovce, jelikož už je to jasné, není koho lovit, tudíž není před kým kličkovat a role v příběhu jsou tak jednoznačně dané? Realita je jiná, mnohem složitější a zcela postrádající logiku.

Jste se svým panem božským a první den je jako z pohádky, máte svého prince, štěstím se Vám hlava točí, nic nebrání tomu, užít si pár dnů s báječným chlapem. Krásná slůvka a něžné pohledy, na rtech se střídá chuť vína a polibků, vzrůstá dlouho potlačovaná touha, oblečení se vrství na koberci, polibky sílí, utichá svět okolo, jste jen vy dva a nádherné milování. Usínáte v objetí s pocitem bezpečí, příjemně unavená a Váš princ Vám jemně chrápe do ouška, pravda, někdy to více připomíná řev cirkulárky, ale co byste kvůli němu nevydržela, když se před Vámi romantika právě naplno otevřela a doznívající extáze Vám zatemnila smysly, s blaženým úsměvem na rtech vplujete do říše snů i za zvuku chrčení špatně střeleného kance, protože se Vám plní tajný sen. Ráno ještě s pocitem spokojenosti otevřete očka a ejhle, co se to vedle Vás právě proudilo, to je až k nevíře! Někdo vstal levou nohou a Vy to rozhodně nejste, kdo je ten naprosto cizí nespokojený, vzteklý a protivný chlap?  Večer princ a božský, ráno nedotknutelný a odtažitý ledový démon. Prospala jste půl století nebo spadnutí růžových brýlí je opravdu tak obrovské a šokující trauma?

Druhý den je jako z hororu, mluvíte to ano, ale on je duchem jinde. Už mu nezáří oči, už Vás nelíbá a co víc, vyhýbá se Vašim dotekům. Takže se vlk nažral a zase nic? Celý život budeme hrát tu pitomou hru na lovce a zabijeme každou jiskřičku rodících se citů? Ne! Rázně vstanete a sama sebe slyšíte říkat: „Užij si víkend sám, já budu taky sama. Beru si jiný pokoj zlato, odmítám tuhle hru hrát!“

Třetí den ticho, klid, rozdílné plány a Vám se konečně vrací síla. Čtvrtý den pokračuje stejně, jen s malou obměnou, jdete společně do kina. Už si zvykáte, že ho nemáte, už je Vám to relativně volný. Trávíte čas procházkami po okolí, dýcháte svěží horský vzduch, kocháte se přírodou, prostě si pohodu užíváte i bez něho. A pátý večer po návratu z masáže nacházíte opět svého prince. Nalévá šampaňské a strká Vám jahodu mezi rty, je samý úsměv a letmé doteky. Nic z toho nechápete, jste paralyzovaná, přijímáte lahodné ovoce smíření, ale náhle se Vám vrací rozum a zčista jasna rychlým krokem odcházíte ze hry. On utíká za Vámi, za ruku Vás přitáhne na svoji hruď a začne Vás něžně líbat…. Co to zase je? Co se děje?

Pravidlo muže, který chce pravý opak toho co má, protože neví, co cítí a co on sám vlastně chce. Zbytečně komplikovaná šachová partie. Dokazování si nadřazenosti, nezájmu a nepotřebnosti. Důvodem je možná strach - z toho co cítí, co když se zraní, co když ho láska spoutá, co když Vás miluje? Nechce, abyste si na něho dělala nějaké nároky, abyste si myslela, že jste pár, že mu na Vás záleží, protože, co když ho taky milujete, to by byl vážný problém, vždyť on není připravený na vztah, určitě mu zlomíte srdce, dostanete ho svým kouzlem tam, kam každá ženská vmanipuluje chlapa a pak? Pak ho roztrháte na kousky, odmítnete a on zůstane sám a bolavý. A proto ne, on tomu nepodlehne! Ještě, že se včas vzpamatoval, teď je teprve ten správně tvrdý chlap! Ovšem, jak pro koho, že? Dost možné je i to, že tato hra se mu líbí, chvíli Vás rozmazlovat, pak Vás nechat tápat a hrát si s Vámi jak on chce, přesně jako kočka s myší a hlavně kdy chce, jelikož to dělá dobře jeho egu. Záměrně Vás houpat v pocitech nejistoty a lásky. A Vaše myšlenky? Tak proč si mě už zase udobřuješ, ty prevíte? Proč se lísáš a vnucuješ, proč se snažíš napravit to, co jsi svou hloupostí opakovaně rozšlapal? Proč mě nenecháš navždy odejít, když cítíš, že jsi mě zklamal, že já Tě už nechci, že jsem vyléčená z téhle houpačky s Tebou. Jednou šťastná, jindy v slzách! Tak co to znamená, co vlastně chceš? Tohle se Ti vážně líbí, tohle je pro Tebe vztah?


Úvahy a chování Marsanů jsou celkově stále více nevyzpytatelné a nedají se zmapovat. Když je žena snadný cíl a vyspí se s ním hned, je špatná. Ale proč jen ona? Vždyť on udělal to samé! A oproti tomu za běhnou, která střídala milence, ale včas navlíkla masku vyděšeného zajíčka, aby se mu zalíbila, za tou poběží a bude se jí dvořit, bude si jí vážit. Té falešné, co pod přetvářkou skryla své skutečné já, té bude dopřáno, protože zvládla kličkovat, byla několik týdnů nedostupná. A dívka upřímná, se srdcem na dlani, která podlehla jemu jedinému, protože jiného nechtěla, tu nazve courou, protože se dala hned.  Má ve vztahu upřímnost ještě nějaký význam?  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu